Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka faszerowane łososiem to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wyrazistych, niebanalnych rozwiązań kulinarnych. Są proste w przygotowaniu, ale jednocześnie bardzo efektowne, dlatego mają szansę zrobić prawdziwą furorę nawet na najbardziej eleganckim przyjęciu.
Jajka w tej wersji to doskonała przekąska, która z pewnością wzbogaci wielkanocny stół, ale równie dobrze sprawdzi się przy każdej innej okazji – będzie rozchwytywana zarówno przy świątecznym śniadaniu, na przyjęciu w gronie najbliższych czy nawet na grillu w ogrodzie, gdzie będzie stanowić fantastyczny, kolorowy akcent.
Pyszne jajeczka z łososiową pastą kryją w sobie kilka prostych składników – poza wspomnianym łososiem (koniecznie wędzonym!), świeżą cebulkę, koperek, odrobinę pieprzu do smaku i Sos tatarski WINIARY. Wystarczy, że połączysz wszystkie produkty w odpowiednich proporcjach i już możesz cieszyć się pysznym smakiem tej wyjątkowej przystawki!
Jeśli chcesz nadać jajkom jeszcze ciekawszego wyglądu, każdą połówkę możesz udekorować niewielkimi kawałkami świeżej papryki i oliwkami. Ponadto danie to warto serwować na liściach sałaty. Będzie smacznie i kolorowo. Jeśli masz ochotę na coś niecodziennego i wyjątkowego, skuś się na ten przepis. Jajka z łososiem na pewno przypadną do gustu każdemu i oczarują najbardziej wymagających smakoszy!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Ugotowane na twardo jajka obierz po przestudzeniu, przekrój na połowę.
Wyjmij ostrożnie żółtka i posiekaj je.
Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.
Żółtka połącz z Sosem tatarskim WINIARY, łososiem, cebulką i koperkiem. Dopraw pieprzem do smaku.
W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.